27 Haziran 2014 Cuma

Glastonbury 3 - Blondie 40. Yılında Sahnede Büyüdü


By on 16:59:00

27.6.2014

Festivalin en heyecanla beklenen gruplarından Blondie, bu sabah ana sahnelerden birisi olan The Other Stage'de öğlen 12:15'te sahneye çıktı. Müzik tarihinin en hoş (cool yazmak istemedim ama o anlamda kullandım) kadınlarından Debbie Harry'nin vokalistliğini üstlendiği gruba ilgi beklenenin de ötesinde çok büyüktü. The Other Stage'e sığmayan kalabalık, tam anlamıyla izdiham yarattı.

68 yaşındaki Debbie Harry, grubun 40. yılını kutladığı bu yıl Glastonbury gibi eşi benzeri olmayan bir festivalde sahneye çıkmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyerek selamladı dinleyicileri. Sahnedeki mimikleri ve dansıyla çok sempatik ve enerjikti. Üzerindeki siyah bermuda, siyah tişörtün üzerine geçirdiği beyaz askı ve siyah sandaletlerin içine giydiği beaz çoraplarıyla sahnede zıplarken çok daha genç görünüyordu. 

Grubun kurucu üyesi gitarist Chris Stein ve diğer üyeler de enerjik performansta ondan geri kalmadı. Sonuçta bir açıp bir kapayan ve arada sıra da yağmur yağan havada çok keyifli bir konser oldu. "Call Me", "Maria" gibi ünlü hitlerinin yanında bu yıl yeni yayınlanan 'Ghosts of Download'dan yeni şarkılarını da seslendirdiler. "Hollywood Babylon"u cover'layarak Amerikalı rock grubu Misfits'i anmayı da unutmadılar. İzlediğim en sağlam performanslardan biriydi. Blondie 40. yılında sahnede büyüdü.



Kalabalık içinde çekebildiğim kadarıyla "Maria"nın bir bölümünü paylaşıyorum.



(Fotoğraflar ve video bana aittir.)




Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate