12 Şubat 2012 Pazar

Dan Berglund's Tonbruket @ Salon


By on 14:09:00

Dün gece İsveçli bas gitarist ve besteci Dan Berglund, Tonbruket adlı grubuyla Salon'da çok güzel bir konser verdi. Progresif rock ile cazın çok dinamik bir şekilde harmanlandığı bir müzik yapıyor grup.

Daha önce 16. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki "A Strange Place for Jazz" adlı proje kapsamında Haliç'teki eski Camialtı Tersanesi'nde bir konser vermişlerdi. Belli ki endüstriyel ortamdaki o konserden etkilenmişler ve İstanbul'dan aldıkları esinle o sırada yeni bir şarkı kaydetmişler. Dün gece konserde, "Dinlerken bu etkiyi açıkça hissedeceksiniz" dedi Dan Berglund. Aşağıdaki videoda da dinlebileceğiniz gibi, gerçekten de İstanbul'un kendine özgü kaosunu çok iyi yansıtan bir şarkı çıkmış ortaya.



Dan Berglund (kontrbas), Johan Lindstroem (gitar), Martin Hederos (piyano) ve Andreas Werliin'den (davul) oluşan grubu ilk geldiklerinde dinleyememiştim ama dün geceki performans için şunu söyleyebilirim: Su gibi akıp giden, çok sürükleyici, mükemmel bir konserdi. Hiç konuşmadan müziği dinleyen kitle de, konsere tamamen odaklanmamızı sağladı.

Sınırları olmayan, yaratıcı, yenilikçi, sesler arasında çapraz, dikine, yatay ve eğri her türlü geçişe açık caz müziği beni çok heyecanlandırıyor. Tonbruket de bu tür müzik yapan çok sağlam gruplardan birisi. Özellikle birçok besteye imza atan piyanist Martin Hederos'un adını unutmamanızı tavsiye ederim. Müthiş bir yetenek.

Konserde çektiğim diğer videoları da aşağıda paylaşıyorum.



Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate