31 Mayıs 2015 Pazar

Dijital müzikte duvarları kaldıracak yeni bir platform: cubic.fm


By on 10:22:00

31.5.2015

"Cubic.fm bütün müziğiniz için tek bir müzik çalar! Bütün çevrimiçi müziğinizin tek bir yerde toplandığını hayal edin, nerede olursanız olun istediğiniz an erişip istediğiniz kişiyle anında paylaşabileceğiniz bir yerde. İşte size cubic.fm!"

Online müzik servislerinin müzik dinleme alışkanlıklarımızı baştan aşağı değiştirmekte olduğu şu günlerde iddialı yeniliklere imza atan başarılı girişimler arasında Türkiye'den bir isim de var. Boğaziçi Üniversitesi’nde okurken tanışan 4 genç girişimcinin kurdugu cubic.fm, dijital müzikte oluşan duvarları kaldırarak müzikle etkileşimin tek noktada toplanmasına olanak sağlayan global bir platform olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Geliştirdiği yenilikçi servisle geçen sene ulaslararası müzik girişimlerinin yarıştığı MidemLab’da 30 finalist arasından sıyrılarak prestijli ‘Coup de Coeur’ ödülünü alan Cubic.fm bu sene de Startup Turkey Challenge 2015’te en iyi 3 girişim arasında yer aldı. cubic.fm şu an kapalı betada, gelişmeleri sürdürüyor. Eğer müzikseverseniz siz de kaydolun, geri dönüşüm almayı çok istiyorlar.

Cubic.fm geliştirdiği tarayıcı eklentisi ile internette gezinirken herhangi bir yerde karşınıza çıkabilecek her tür müzik içeriğini kolayca kendi müzik kütüphanenize ekleyerek bütün arşivinizi tek bir noktada toplamanızı sağlıyor. Böylece sevdiğiniz müzik ister dinlediği şarkıyı paylaşan bir arkadaşınız aracılığıyla Facebook’ta, ister YouTube, Spotify veya bir müzik blogunda karşınıza çıksın, artık müziği yeniden dinlemek üzere tek bir noktada toplamanız mümkün oluyor. Yani müzik arşiviniz internette keşfettiğiniz yeni müziklerle tek noktada büyürken, siz de herhangi bir kısıtlama olmadan arşivinize her an her yerden erişip, küratörlüğünü yaptığınız müzik listelerini farklı mecralarda paylaşabiliyorsunuz. 


Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate