18 Ekim 2010 Pazartesi

Vitrindeki Albümler 40:


By on 10:42:00

© Zülal Kalkandelen
Cumhuriyet/ 17 Ekim 2010

TOKİMONSTA- Midnight Menu (Listen Up/Art Union)

Müzik dünyasında Tokimonsta adıyla bilinen Jennifer Lee, Los Angeles’ta doğup büyümüş, Kore kökenli 24 yaşında bir müzisyen. 10 yıllık klasik piyano eğitiminin ardından, önceleri hobi olarak başladığı DJ’lik işini ilerletmiş ve kendi müziğini yapma yolunu seçmiş.

2009’da çıkardığı “Cosmic Intoxication” adlı EP’nin ardından, bu yıl ilk albümü “Midnight Menu”yü yayımladı. Sadece geceleri müzik yapabildiği için seçmiş bu adı.

Genç yaşta çıkardığı ilk albümüyle dünya çapında ismini duyurması, Flying Lotus olarak tanıdığımız elektronik müzik prodüktörü Steven Ellison sayesinde oldu. Ellison, Tokimonsta’nın müziğini BBC yapımcısı Mary Anne Hobbs’a dinletmiş; o da programında yayımlayınca herkesin dikkatini çekti.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, alışılmışın dışında çok farklı sesleri bir araya getiren bir albüm bu. Belirgin bir soundu yok. Hip-hop, deneysel caz, elektro-pop, soul ve dans müziklerini oldukça özgün bir enstrümantasyonla kaynaştırmış. Canlı çalınan aletlerle yapılan müziği ve plaklardaki retro sesleri dijital manipülasyonun ileri teknolojisi sayesinde buluşturmuş.

Aynı albümde romantik, agresif, hüzünlü ve neşeli olabilmeyi başarmış Tokimonsta.

Albümün tümünü dinlemeden tam bir fikir edinmek olanaklı değil ama yine de internet üzerinde araştırırsanız, Kore enstrümanları ile elektronikayı harmanlayan “Sa Mo Jung” ve space funk tarzındaki “Look-A-Like”ı dinleyin. Aradaki çarpıcı fark, büyük olasılıkla “Midnight Menu”ye olan merakınızı daha da artıracaktır.

(Şarkıları dinlemek için aşağıdaki player'ı kullanabilirsiniz.)



Bu tanıtım videosunda fonda çalan parça, albümde yer alan "Cheese Smoothie".

Syndicate 10-Tokimonsta teaser from brandon tay on Vimeo.




-

Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate