4 Ekim 2010 Pazartesi

Vitrindeki Albümler 38:


By on 05:50:00

© Zülal Kalkandelen
Cumhuriyet/ 3 Ekim 2010

LES SAVY FAV-Root for Ruin (Wichita Recordings)

15 yıllık bir kariyeri arkalarında bırakmalarına karşın, adı son yıllarda sık duyulan indie rock gruplarından birisi Les Savy Fav.

Art-punk esintili, enerjik gitarlarıyla dans etmeye uygun müzikleri, vokalist Tim Harrington’ın sıra dışı sahne performansı ile bütünleşince, çok çarpıcı bir etki bırakıyor insanda. Canlı dinlenmesi gereken gruplar listesi yapmam istense, Les Savy Fav kesinlikle ilk sıralarda yer alır.

İşin ilginci, müziklerini CD’den dinlediğinizde, konserde olabilecekleri tahmin etmeniz pek de mümkün değil. Tim Harrington sahnede kostüm değiştirirken adeta kişilik de değiştiriyor ve görebileceğiniz en çılgın performanslara imza atıyor.

Grubun büyük beğeni ile karşılanan 2007 tarihli bir önceki albümü “Let’s Stay Friends”de yeni albüme göre daha sert bir sound vardı. Bu beşinci stüdyo albümlerinde ise, radyoda çalınmaya daha elverişli, akılda kalıcı şarkılar yer alıyor. Sözlerse aşk, seks, uyumsuzluk, dışlanma ve başkaldırı ruhuyla dolu yine...

Les Savy Fav elemanları da, 90’ların indie gruplarını hatırlatan sounda doğru bir yöneliş olduğunu kabul ediyorlar. Çok açık ki, “Root for Ruin”, grubu ana akıma biraz daha yaklaştırmış. Umarım bu durum, gelecek albümlerde müziklerinin sıradanlaşmasına yol açmaz...

"Root for Ruin", Les Savy Fav’ın bugüne kadar yaptığı en başarılı çalışma değil belki ama yılın en iyi rock albümlerinden biri kesinlikle. Albümü mutlaka dinleyin ama yakaladığınız ilk fırsatta grubun konserine gitmeyi de ihmal etmeyin.

-

Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate