14 Şubat 2014 Cuma

NEKROPSİ'NİN "AYLIK" ALBÜMÜ TAMAMLANDI


By on 11:08:00

Türkiye'de günümüzün en iyi müzik yapan gruplarından Nekropsi, geçen yıl internet üzerinde her ay bir şarkı yayınladığı "Aylık" adlı çalışmasını sosyal medya aracılığı ile dinleyicileriyle paylaşmıştı. Ev ya da canlı performans kayıtları ile stüdyo doğaçlaması yoluyla ya da tamamen mail üzerinden oluşturulan bu şarkılar, aynı zamanda Nekropsi'nin dördüncü albümünü ortaya çıkardı. Bütün şarkıların ana özelliği, yayınlanmadan hemen önce tamamlanmış olmaları.

Cevdet Erek, Cem Ömeroğlu, Gökhan Goralı ve Kerem Tüzün'den oluşan grup, haziran ayını Gezi Direnişi, ekim ayını iç sebeplerle pas geçtiklerini, bu nedenle 11 ayda 9 kayıt ortaya çıktığını belirtiyor; "üretim ve paylaşmayı ay ritmine bağlamanın kendileri için zorlayıcı ama müthiş bir deneyim olduğunu" söylüyor. 2013 için yaptığım Türkiye'den en iyi albümler/şarkılar seçkimde mart ayı şarkısı "Daphnis" de yer alıyordu. Albümün tümünü aşağıdaki Bandcamp bağlantısı üzerinden dinleyebilir ve istediğiniz miktarı belirleyerek satın alabilirsiniz http://nekropsi.bandcamp.com/album/aylik-monthly Ama grubun resmi sitesi üzerinden dinlerseniz, tüm parçaların kapak resmine de ulaşabiliyorsunuz.

Nekropsi üyelerini, böyle zor bir deneyimi gerçekleştirdikleri ve çok güzel bir albüm ortaya çıkardıkları için kutluyorum. Kendi adıma teşekkür ederim.

Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate