28 Mart 2011 Pazartesi

UNKLE konserinden notlar


By on 12:36:00

Cumartesi gecesi Maslak'taki Refresh the Venue'de uzun zamandır beklediğimiz UNKLE konseri vardı. Bu yılki Avea konserleri takvimi açıklandığında en çok heyecan yaratan konserlerden biriydi bu.

Salona vardığımda kapıda sigara içip sohbet eden gruplar birikmişti. Onların arasından süzülerek içeri girdim. Venue'ye en son ne zaman gittiğimi tam hatırlayamıyorum. Sanırım en son bir Electronica Festival için gitmiştim. Kanımca UNKLE için uygun bir seçim olmuştu bu mekan.

Konserin 22'de başlayacağı duyurulmuştu; ancak UNKLE sahnede gözüktüğünde saat 22:45'ti. Bu arada onlar çıkana kadar kim DJ'lik yaptı bilmiyorum ama şunu söylemek isterim ki, çok başarılı bir setti dinlediğim.

Gelelim UNKLE'a... Gerçekten çok iyi çaldılar. Sahnedeki video ekrandan yansıyan ilginç görüntülerle bütünleşen müziğin yarattığı atmosfer oldukça etkileyiciydi.

Dinleyicilere, "Sonunda İstanbul'a gelebildik!" diyerek kısa da olsa bir merhaba dediler ama bunun ötesinde çaldıkları müziğin aksine sahnede oldukça hareketsizlerdi. Müziğin enerjisi yaklaşık 1.5 saatlik konser boyunca bir türlü kalabalığa geçmedi. O gece aklıma şu soru takıldı: "Böyle bir müzik de burayı yıkmazsa ne yıkar?"

Ekteki videoyu cep telefonu kamerasıyla kaydettiğim için ses ve görüntü çok kaliteli olmayabilir ama konserdeki ortama ilişkin bir fikir veriyor: Harika müzik ve televizyon izler gibi sadece sahnedeki ekrana bakıp duran kalabalık... Konserlerde kulakla dinleyip dans etmek yerine, gözle izleyip sabit durmanın moda olduğu yılları yaşıyoruz.



-

Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate