25 Nisan 2010 Pazar

Vitrindeki Abümler 16:


By on 17:42:00

© Zülal Kalkandelen
Cumhuriyet/ 25 Nisan 2010

THE BIRD AND THE BEE- Interpreting the Masters Volume I: A Tribute to Daryl Hall and John Oates (Blue Note Records)

Ilık bahar günlerine eşlik edecek güzel bir albüm soracak olsanız, bugünlerde ilk anda aklıma gelen, The Bird and the Bee'nin yeni çıkan albümü olur.

Adından da anlaşılacağı gibi, Amerikalı indie pop ikilisi bu çalışmasında Hall & Oates şarkılarını yeniden yorumluyor.

Bugün 20’li yaşlarında olanlar belki Daryl Hall & John Oates’i tanımayabilir. Ancak 1970 ve 80’li yıllarda büyük başarı kazanan bu ikili, çok sayıda hit şarkı yapmış, radyolarda en çok çalınan isimlerden birisidir.

Adlarını ezbere bilmeseniz de, “Rich Girl”, “Kiss on My List” ve “Maneater” gibi şarkıları mutlaka duymuşsunuzdur; hatta “Oh here she comes/ She’s a maneater” diye şarkıya eşlik bile etmişsinizdir.

The Bird and the Bee, dünyaca ün kazanmış bir grubun çok sevilen şarkılarını "cover"lamakla aslında çok riskli bir işe girişmiş. Ama o riski aşmakla kalmayıp, tahminimden de daha iyi bir albüm yapmış.

Inara George’un melodilere rahatlıkla uyum gösteren sesi enstrümantalist Greg Kurstin’in kusursuz prodüksiyonuyla mükemmel bir uyum içinde. Bir sürpriz olarak, “Maneater”ın geri vokalinde Shirley Manson’ın yer aldığını da belirtelim.

Şarkıları baştan yaratmak yerine, temelini bozmadan yeni bir yorumla düzenlemek, kolay iş değil. The Bird and the Bee, büyük bir ustalıkla bunu başarmış. “Kaliteli pop albümü nasıl olur?” diye soranlara bu albümü dinletin.
-

İkilinin Ellen DeGeneres Show'da "I Can't Go For That" adlı parçayı yorumladığı performansı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.









Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate