9 Mayıs 2016 Pazartesi

LIMITS OFF: ELEKTRONİK MÜZİK KÜLTÜRÜ İÇİN PLATFORM


By on 10:45:00

9.5.2016

Türkiye'deki elektronik müzik dinleyicileri için sevindirici bir gelişme olarak Limits Off Dijital Platformu hayata geçti.

Platformun bildiğimiz bir klasik web sitesi olmak yerine genç müzik dinleyicilerine yeni bir alternatif sunması, artı bir özellik olarak dikkat çekiyor. Bu yeni anlayışla gençler bir siteye çağrılmıyor; onun yerine hazırlanan merak uyandırıcı içerik, "We Are Where You Are" sloganının gerektirdiği şekilde kullanıcıların olduğu yere taşınıyor.

Limits Off, bu akıllıca stratejiyi benimseyerek, modern dünyada insanın hayatın her alanında kullandığı Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, Soundcloud, Periscope, Tumblr, Snapchat ve Line gibi sosyal medya kanallarında aktif olmayı planlıyor. Bu yolla da hızlı paylaşıma dönük geniş bir içerik oluşturup, kurduğu ağla elektronik müzik dinleyicilerini buluşturmayı hedefliyor.

Ben de uzun yıllardır elektronik müziği yakından izleyen bir müzik yazarı ve dinleyici olarak, bu yaklaşımı benimseyen bir platformun oluşturulmasını heyecanla karşılıyorum. Yeni etkinlik duyuruları, farklı DJ miksleri ve elektronik müziğin önde gelen prodüktörleriyle yapılan söyleşileri bulabileceğim böyle bir kanal ağı, fikir olarak olarak bana da cazip geliyor. Üstelik bu türün kendine özgü kitlesinin talep ve görüşlerini yansıtan bir iletişim ağı kurulursa, bunun elektronik müzik kültürünün yaygınlaşmasına önemli katkıları olur.

Benim özel beklentim, tanıtım videosunda Prodüktör/DJ Kaan Düzarat'ın da dediği gibi, ana akımın yanı sıra yeraltı ve deneysel elektronik müziğe de yeterince yer verilmesi. Bugün hemen hemen tüm dijital müzik platformlarına göz attığımızda öne çıkan, ağırlıklı olarak ana akım oluyor. Limits Off'un adına da uygun bir yaklaşımla bunu değiştirme yönünde etkisi olursa fark yaratır.

Limits Off'un görsel - işitsel içerikler ve merak edilen soruların yanıtlandığı bilgi verici, eğlendirici videolar ile ülkemizdeki elektronik müzik kültürünün daha zengin bir hale gelmesinde öncülük etmesini diliyorum. Elektronik müziğin eğlendirici yönü ile birlikte, farklı felsefelerden ilham alan ve toplumsal konulara da değinen sofistike yanının da tanıtılmasını isterim. Müziklerinde bunun yansımalarını görebileceğimiz pek çok yerli ve yabancı prodüktör bulunuyor.

Aşağıda izleyebileceğiniz tanıtım videosunda ülkemizden ve yurtdışından prodüktör ve DJ'lerle yapılan röportajlarla birlikte, dinleyicilerin de görüşleri yer alıyor. İstanbul elektronik müzik atmosferinden görüntüleri yansıtan videonun yönetmenliğini "Remake, Remix, Rip-off (Motör)" belgeselinin yönetmeni Cem Kaya üstlenmiş.

Ayrıntılı bilgi için adresler:




Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate