26 Nisan 2016 Salı

GLOBAL SYNTHESIZER PROJESİ MOOGFEST'TE TANITILACAK!


By on 11:29:00

26.4.2016

Müzik, sanat ve teknolojideki en yeni gelişmelere yer veren ufuk açıcı festival Moogfest'te bu yıl tanıtılacak ilkler arasına Global Synthesizer Projesi de eklendi. Ses tasarımcısı Yuri Suzuki ve Moog Music işbirliği ile gerçekleştirilen proje, 19-22 Mayıs'ta North Carolina'nın Durham kentinde düzenlenen festivalde ilk kez katılımcıların karşısına çıkacak.

Festival kapsamında yeni bir interaktif elektronik müzik enstrümanının yerleştirmesi yapılarak, kullanıcıların doğadaki sesleri bir araya getirip işlemesi sağlanacak. Projenin özelliği, farklı coğrafyalarda yapılan alan kayıtlarından oluşan atmosferik seslerden oluşan arşivden de yararlanmayı sağlaması. Böylece kullanıcılar, çeşitli kaynaklardan gelen materyalleri manipüle ederek yeni sonik atmosferler yaratabilecek.

Moogfest, Moog Music tarafından geliştirilen kişiye özel synth modüllerinin tüm dünyadan sesleri içeren bir arşivle zenginleştirilip yaygınlaştırılması için yardım istiyor. Global Synthesizer Projesi de, ses keşiflerine meraklı olanlardan bölgelerinde kayıt yapıp kendilerine iletilmesini rica ediyor. Katkıda bulunmak isteyenler, yaptıkları kayıtları GlobalModular@moogmusic.com adresine .aiff ya da .wav formatında iletebilecek.

Konuyla ilgili video daha iyi fikir verebilir.

Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate