6 Ağustos 2015 Perşembe

Keşif: In Hoodies


By on 11:11:00

6.7.2015

Vegan Logic'i takip edenler bilir; ben bu blogda bir kayıttan ya da bir gruptan üzerinde söyleyeceğim bir şey varsa söz ediyorum, sadece haber olsun diye gönderilen herhangi bir basın bültenine burada hiç yer vermedim. Bugün paylaşacağım şarkı hakkında da söyleyeceklerim var. Ülkemizden çıkan yeni bir ismin ilk albümüne dair heyecanımı paylaşmak istedim. Türkiye bağımsız müzik sahnesine değerli albümler kazandıran Müzik Hayvanı, gelecek aylarda In Hoodies'in ilk albümünü yayınlayacağını duyurdu.

Kayıtları Londra'da Chris Potter prodüktörlüğünde yapılan albümden ilk single olarak geçen ay "She Got Caught"yayınlandı. Bu ay da yine aynı adı taşıyan iki şarkılık bir EP çıktı. Bir süredir tüm dünyada birbirini fazlasıyla kopyalayanlar yüzünden indie rock gruplardan biraz soğuduğumu itiraf etmem lazım. Ancak yine de bazen "İşte bu!" dedirten, sizi bir yerden yakalayan sesler çıkmıyor değil. In Hoodies'in şarkılarını dinlediğimde uzun zaman sonra bunu hissettim. Murat Kılıkçıer'in vokali sıcak; yapmacık çıkışlar, abartılı nağmeler yok tarzında ama düz de değil. Bence iki nedeni var bunun: 1. Vokal melodisi yaratmakta yetkin bir tarza sahip.  2. Dinleyiciye duygu geçişini sağlayan bir duyarlılıkla söylüyor.

Kılıkçıer'in yazıp bestelediği "She Got Caught"un akılda kalıcı melodisi, tekrar tekrar dinleme isteği yaratacak kadar naif. Vokal-melodi uyumu, enstrümantasyon ve düzenleme belli bir standartın üzerinde. Aynı başarıyı tek bir şarkının ötesine taşıyıp "My Con"da da sürdürmeleri ise, albüme dair umudumu artırdı.

"She Got Caught" için çekilen video klip Ethem Onur Bilgiç'in elinden çıkmış. Klipte görülen maskelerin de Sadi Güran imzası taşıdığını öğrendim. Kısaçaların yapımına katkıda bulunan ekibi kutluyor, albümü merakla bekliyorum. In Hoodies'i yakın takibe alın derim.



inhoodies (vokal-gitar-klavye-perküsyon)
Ali Berk Aslan (davul-perküsyon)
Tim Wills (programlama-yaylı düzenlemeleri-klavye)
Martyn Campbell (bas gitar)
Si Connelly (gitar)
Mike Sidell (keman-viyola)
Ben Trigg (çello)
Chris Potter (prodüktör)

Grubun diğer şarkısını da Bandcamp üzerinden dinleyebilirsiniz: http://inhoodies.bandcamp.com/album/she-got-caught-ep
http://www.inhoodies.com

Bu arada single ile birlikte bir kitapçık da yayınlandı. İçinde birçok yetenekli illüstratörün çizimleri ile birlikte bir de in hoodies'i anlatan çok güzel bir yazı var. Onu da burada paylaşmak istedim.




 

Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate