14 Haziran 2010 Pazartesi

Vitrindeki Abümler 22:


By on 10:31:00

© Zülal Kalkandelen
Cumhuriyet/ 13 Haziran 2010

BROKEN BELLS-Broken Bells (Sony Music)

Bazen en beklenmedik müzikal işbirlikleri çok iyi sonuç veriyor. Bunlardan bir tanesi de Broken Bells oldu.

Yeni grubun iki kurucusu da tanıdık: Amerikalı alternatif rock grubu The Shins’in vokalist ve gitaristi James Mercer ile Danger Mouse adıyla bilinen prodüktör Brian Burton.

Aynı zamanda yetenekli bir multi-enstrümantalist olan Burton, özellikle Gnarls Barkley ve Gorillaz’la yaptığı çalışmalarla, hip-hop’ı retro-soul ile buluşturan soundu öne çıkaran isimlerden birisi.

“Broken Bells” adını taşıyan bu ilk albüm, minimalist elektronika ile indie pop’u; başka bir deyişle, synth’le akustiği birleştirerek, melodik bir space-pop yaratmış.

Grubun iki üyesi de, her ne kadar “Her şeyi yarı yarıya birlikte yaptık” dese de, kanımca, enstrümantasyon ve düzenlemeler nedeniyle Danger Mouse’u; şarkı sözleri ve vokallerdeki başarı nedeniyle Mercer’i alkışlamak gerek.

10 şarkının yer aldığı albüm, sadece 37 dakika sürüyor. Dinlerken tek bir parçaymış izlenimi yaratmasının nedeni bu olabilir mi diye düşünmedim değil. Ama şarkılar arasındaki geçiş bu kadar iyi olmasaydı, böyle bir devamlılık duygusunu yakalamak olanaklı olmazdı. Bu nedenle, beste düzenlemesindeki ustalığa ayrıca dikkat çekmek gerek.

Orta tempolu şarkılarıyla, kolayca akıp giden, romantik bir albüm “Broken Bells”. Hayatın zorluklarına değinerek hafif bir melankolizme kaysa da, müzik hiçbir gerginlik barındırmıyor.

Albüm boyunca belli bir standartın altına inmeyen başarılı bir indie pop çalışması.

Albümden yayınlanan ilk single "The High Road" için çekilen video klip:

The High Road

Broken Bells | MySpace Müzik Videoları


İkinci single "The Ghost Inside" için çekilen klibi Jacob Gentry yönetmiş.Videoda Mad Men dizisiyle ünlenen Christina Hendricks de rol alıyor.

Broken Bells - The Ghost Inside OFFICIAL VIDEO (Protein Exclusive) from Protein® on Vimeo.


-

Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate